Маркето(б)лог

WordPress сайт: какъв хостинг да избера?

Home  >>  Google AdWords  >>  WordPress сайт: какъв хостинг да избера?

WordPress сайт: какъв хостинг да избера?

On май 9, 2016, Posted by , In Google AdWords, With No Comments

Много хора смятат, че WordPress е обикновена блог платформа, без да си дават сметка, че тя дава възможност за гъвкаво управление на съдържанието и има огромен каталог от свободни и платени теми и плъгини, с които можете да изградите уникален уебсайт според вашите нужди. Сайтове на големи корпорации са направени на WordPress – като CNN, Grantland, TED, както и множество сайтове на различни бизнеси.

Ако сте решили да създавате сайт на WordPress за вашия бизнес или персонални нужди, то със сигурност се нуждаете от добър уеб хостинг, на който да съхранявате сайта. WordPress е подходяща платфора, ако след това имате намерение да оптимизирате сайта си.

Някои изисквания за WordPress хостинг

Хостинг планът и доставчикът трябва да отговорят на изисквания за правилната поддръжка на сайт с WordPress платформа. Тук ще изброим основни минимални изисквания, за да получите най-добрите резултати при работа с вашия сайт. Без тях няма да бъде възможна поддръжката на WP сайт.

Задължителни

PHP: версията на PHP на вашият доставчик трябва да бъде 5.2.4 или по-висока.

MySQL: версията на MySQL трябва да е от 5.0 нагоре.

Препоръчвани, но не задължителни

В изложението за минимални изисквания за хостинг, WP отбелязва няколко разпоредби, които се препоръчват, но не се изискват. Тоест, WP софтуерът ще работи нормално и без тях, но добрите практики предполагат да ги използвате, като те се изискват от хостинг доставчика. Това са сървъри на Apache или Nginx – осигуряват добра среда за най-добро функциониране на един WordPress сайт.  За по-голяма защита и сигурност, се препоръчва да изберете доставчик на хостинг услуги, който използва suPHP език.

И още

Лесно е да се намери доставчик на хостинг услуга, който да отговори на минималните услуги за изграждане на сайт на WordPress платформа, и все пак има и още много елементи, които влияят при избора на хостинг план и фирма. Например – цени, допълнителни опции на хостинг плана и функции, предлагани от различните доставчици.

Скоростта, сигурността и надеждността на хостинг услугата също са важни фактори, които трябва да имате предвид, когато избирате хостинг за WordPress сайт. Главният фактор, които стои над тях, обаче са „вашите нужди“. Оценете тях преди да пристъпите към закупуване на определена услуга. Това ще ви спести както време, така и пари.

Comments are closed.